Swatch

Hans van Buuren

Swatch Peter Special

Op 26 februari 2000 gaf de oude Swatch Store in Utrecht een feest waarbij hun eerste special, Peter, verkocht werd.

Over het horloge zelf kun je meer lezen op mijn pagina met Swatch specials uit Nederland.

Het feest

Deze pagina is speciaal bedoeld als verslag van deze dag.

Ik was er al vroeg, 08.45... Voor openingstijd dus. Het was best wel koud maar het was een reuze leuk gezicht om te zien hoe Utrecht wakker wordt op zaterdag. En bovendien, het was dubbel en dwars de moeite waard want later op de dag had ik de kans nummer 1 te kopen! Het feest begon om twaalf uur dus ik had alle tijd om eens goed rond te kijken. Het museum boven is zeker de moeite waard. Ondertussen werd ik goed verzorgd. Bedankt Ben en medewerkers! We hebben flink gelachen toen, net op tijd, de vellen met nummer stickers van Swatch Nederland binnenkwamen. Van elke vijftig nummers miste er eentje! Dat werd improviseren. Nu zijn er ergens twee dozen met een iets kleiner nummer (waar een stuk vanaf geknipt is, ik denk 48/222 wat ooit een 148/222 van een ander vel was) en ook twee dozen met een handgeschreven nummer. Dat is trouwens de enige variatie die we gezien hebben. Er was gezorgd voor drankjes en hapjes en zo langzamerhand kwamen er meer verzamelaars binnen. Het was erg gezellig onderling weer eens ervaringen uit te kunnen wisselen. Later kwam Lenie 't-Hart van de Zeehondencreche in Pieterburen aan en zij signeerde de dozen voordat ze verkocht werden. Marcel Bierenbroodspot (die de doos ontwierp) kon helaas niet op tijd aanwezig zijn en kwam 's-middags. Samen met Ben de Vries (eigenaar van de Store) signeerde hij ook nog een aantal dozen. Afgezien van de dozen die al vooraf gereserveerd waren waren de Peters in no time uitverkocht. Op dit moment is er echt geeneen meer over! Hier zijn wat plaatjes om je een idee te geven hoe het was:

Gein vlak voor de verkoop begint. Lenie 't-Hart links, ik zelf rechts.Hier koop ik nummer 1! Lenie heeft hem voor mij op een afwijkende manier gesigneerd. Helemaal links zie je Ben en achter de zeehond de man van Swatch Nederland.

Een hele stapel signeerwerk!Kijk eens wat een drukte. Hier rechtsvoor is het Marielle die probeert voor de camera weg te duiken. Volgende keer krijg ik je wel!Marcel signeert.Ben signeert.Is het je opgevallen dat Lenie en de mensen van de Store speciale buttons dragen? Lenie heeft die van haarzelf gekregen en ook de medewerkers mochten ze houden. Die van Lenie was een bijzondere, van de andere twee soorten waren er meer. Hieronder zie je de ene, de andere ziet er uit als het plaatje op de achterkant van de doos. Op het einde waren er nog twee over en deze werden aan de hoogste bieder verkocht. Ik heb er een:Alles bij elkaar een geweldige dag. Ik kijk alweer uit naar het moment waarop de volgende special in Utrecht verschijnt...

Pagina's